Mag ik mij even voorstellen.....


Toen ik 5 was, waren de dwergen uit Walt Disney's film 'Sneeuwwitje' mijn grote liefde. Onder leiding van mijn kleuteronderwijzeres, juffrouw Best, probeerde ik ze in klei tot leven te roepen. Juffrouw Best voorspelde mijn ouders dat ik kunstenaar zou worden.

Het liep anders. Mijn ouders echter zagen in mij een potentiële medicus. Ook dat is niet uitgekomen.

Terwijl ik in Amerika studeerde ontdekte ik mijn uiteindelijke stiel: de sociale wetenschappen. Na twee jaar militaire dienst studeerde ik in Leiden af als socioloog en leerde ik Marlene kennen, met wie ik 55 jaar mijn leven heb gedeeld.


Carrierreverloop

Na enkele jaren doceren aan het I.S.S. (een post-graduate opleiding voor ontwikkelingslanden) werd ik evaluator van het overheidsproject voor internationaal onderwijs. Daarna volgde mijn benoeming in Rome als coördinator/evaluator van het trainings programma van de F.A.O. (Landbouw en Voedselorganisatie van de Verenigde Naties). Na twaalf jaar F.A.O. kwam ik terug in Nederland om nogmaals als projectleider het internationaal onderwijs te evalueren. Na afloop daarvan richtte ik 'Socrates' op, een consultancy bureau voor beleidsonderzoek voor en in ontwikkelingslanden. Mijn werk bracht mij in ruim twintig landen in Afrika en Azië. Die ervaringen hebben uiteraard mijn denken beïnvloed en logischerwijs ook mijn tekenonderwerpen.


Grote dank

Ik wil mijn nichtjes Tineke en Nathalie en mijn neef Louis van de Wiele heel hartelijk danken omdat zij met hun technisch vernuft, lieve vriendschap en eindeloos geduld mijn website mogelijk hebben gemaakt.